
Zomrel herec Václav Glazar
- od Pavol
- pred 925 dňami
Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR opäť potvrdila, poľské hydinové mäso má byť nekvalitné. Preto by ste sa mali nákupu takéhoto mäsa vyhýbať. Upozornil na to Ľubomír Urban, tlačový tajomník Únie hydinárov Slovenska (ÚHS). „Počas druhého májového týždňa ŠVPS SR informovala o stiahnutí ďalších dvoch nevyhovujúcich výrobkov z hydinového mäsa s krajinou pôvodu Poľsko, a to chladenej kuracej štvrte (výrobca Firma Handlowa Export Import Wojciech Machaj Zaklad Rozbioru Drobiu, predajňa Madex Invest, s. r. o., Ružomberok, nedostatok Salmonella Enteritidis), ako aj kuracích dolných stehien (výrobca Wipasz S. A., predajňa Lidl, Liptovský Mikuláš, nedostatok Salmonella Enteritidis),“ priblížil.
Veterinárni inšpektori našli v Námestove poľskú hydinu so salmonelou, navyše po dátume spotreby (DS). Informovala o tom Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR. „V rámci cielenej kontroly potravín odobrala RVPS Dolný Kubín v Predajni mäsa Janowiak Andrzej Mgr. Ing., Hviezdoslavova 53/8, 029 01 Námestovo vzorku kuracích pŕs (chladené, DS: 11. mája 2020, výrobná dávka: 00150020, výrobca: P.P.H.U. ,‚BIELA, Stanislav Biela‘, Stare Bystre 370, 34–407 Ciche, schválené veterinárne číslo prevádzky PL 12110201 WE, krajina pôvodu Poľsko),“ spresnili veterinári.
Mikrobiologickým vyšetrením vzorky kuracích pŕs sa zistila prítomnosť Salmonelly enterica serovar Enteritidis. Výrobok je po dátume spotreby.
zdroj: dnes24.sk, foto:pixnio.com
© 2019 PROMAGAZIN