polievky 1,648 Zobrazení

Čo je mexické pozole a ako ho pripraviť?

Ako uvariť mexické pozole
od Pavol 2018-07-17
 

Pozole je tradičné mexické dusené jedlo, pripravované z pálivého chilli a kuracieho alebo bravčového mäsa. Varenie pozole trvá pomerne dlho, ale výsledok stojí za to. V našom článku sa dozviete všetko potrebné.

Ingrediencie:

Na osem porcií

  • 2 veľké chilli papričky poblano
  • 900 g bravčového pliecka, nakrájané na kocky o hrane 2,5 cm
  • 1 liter kuracieho vývaru
  • 1 lyžica (15 ml) sušeného mexického oregana
  • Soľ podľa chuti
  • 90 ml čerstvého koriandru
  • 1.8 litra kukurice „hominy“

Chilli omáčka

  • 2 velká masitá rajčata, zbavená semienok
  • 8 veľkých chilli papričiek guajillo
  • 10 strúčikov cesnaku, olúpaných
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná
  • 4 celé klinčeky
  • 1/2 lyžičky (2.5 ml) nového korenia, vcelku
  • 1/4 šálky (60 ml) rastlinného oleja
  • 3 lyžice (45 ml) octu
  • 2 lyžičky (10 ml) krupicového cukru
  • Soľ na dochutenie

Doplňky

 

  • 1 hlávka šalátu, najemno nasekaná
  • 1 malá cibuľa, najemno nasekaná
  • 6 redkvičiek, nakrájených na plátky
  • Čerstvé mexické oregano
  • Plátky limetky
  • Pokrájené avokádo
  • Tostadas

loading...
Predchádzajúci článok Bežné veci, ktoré môžu zničiť vašu dovolenku v zahraničí
Nasledujúci článok Toto sa stane po tom, ako sa v horúcom počasí napijete chladeného nápoja