Čo je mexické pozole a ako ho pripraviť?
Ako uvariť mexické pozole
Pozole je tradičné mexické dusené jedlo, pripravované z pálivého chilli a kuracieho alebo bravčového mäsa. Varenie pozole trvá pomerne dlho, ale výsledok stojí za to. V našom článku sa dozviete všetko potrebné.
Ingrediencie:
Na osem porcií
- 2 veľké chilli papričky poblano
- 900 g bravčového pliecka, nakrájané na kocky o hrane 2,5 cm
- 1 liter kuracieho vývaru
- 1 lyžica (15 ml) sušeného mexického oregana
- Soľ podľa chuti
- 90 ml čerstvého koriandru
- 1.8 litra kukurice „hominy“
Chilli omáčka
- 2 velká masitá rajčata, zbavená semienok
- 8 veľkých chilli papričiek guajillo
- 10 strúčikov cesnaku, olúpaných
- 1 malá cibuľa, nakrájaná
- 4 celé klinčeky
- 1/2 lyžičky (2.5 ml) nového korenia, vcelku
- 1/4 šálky (60 ml) rastlinného oleja
- 3 lyžice (45 ml) octu
- 2 lyžičky (10 ml) krupicového cukru
- Soľ na dochutenie
Doplňky
- 1 hlávka šalátu, najemno nasekaná
- 1 malá cibuľa, najemno nasekaná
- 6 redkvičiek, nakrájených na plátky
- Čerstvé mexické oregano
- Plátky limetky
- Pokrájené avokádo
- Tostadas