zdravie 3,167 Zobrazení

Čokoláda a víno: Ideálne afrodiziakum a gurmánska pochúťka

Táto kombinácia totiž pôsobí ako dokonalé afrodiziakom musíte to vyskúšať!
od Pavol 2018-09-17
 

Kvalitný hroznový mok a čokoláda odjakživa patrili k lahôdkam, ktorým labužníci odolávajú len s veľkými ťažkosťami. Táto kombinácia totiž pôsobí ako dokonalé afrodiziakum, dokáže ženám zahnať pochmúrnu náladu či depresie a v primeranom množstve priaznivo pôsobí na naše zdravie. Vedeli ste však, že jednotlivé druhy čokolády treba k fľaši vína správne doladiť? Zistite, ako spájať jednotlivé chute a docieliť pre seba i svojich najbližších skutočný pôžitok na jazyku.

Aké vína kombinovať s čokoládou?

Správny výber vína aj čokolády vám ponúkne intenzívnu a širokú paletu chutí a vôní, ktoré sa navzájom dopĺňajú a vyvažujú. Sýta horká čokoláda si dobre rozumie s plným elegantným červeným vínom. K čokoláde sa veľmi hodí napr. Merlot, Chardonnay, Cabernet, a potom ťažké vína ako Madeira, Sherry alebo portské. Mali by ste vedieť, že kým vysokopercentná čokoláda sa hodí k ťažším červeným vínam, tak biele víno si rozumie s ochutenými a inak aromatizovanými ľahšími čokoládami. Viete, že niektoré čokoládovne vyrábajú špeciálne čokolády, ktoré sa hodia k určitému druhu vína?

Pozitívne zdravotné účinky čokolády a vína

Táto kombinácia (čokolády a vína) je ideálnym preventívnym opatrením proti ochoreniu srdca a vzniku rakovinového ochorenia. Okrem toho, dve kocky horkej čokolády dokážu utíšiť chuť na sladké a dokáže vám poskytnúť dostatočné množstvo prospešného polyfenolu. V červenom víne potom nájdete aj resveratrol, ktorý dokáže pôsobiť na rôzne fázy bujnenia nádorových buniek a tiež zabraňuje aj starnutiu mozgu.

Pokračovanie na ďalšej strane...

loading...
Predchádzajúci článok Čím dlhší čas ste slobodná, tým lepší bude váš budúci vzťah
Nasledujúci článok Albánsky krémeš