
10 znakov svedčiacich o tom, že ste oveľa inteligentnejší, než si myslíte
- od Igor
- pred 940 dňami
Kvalitný hroznový mok a čokoláda odjakživa patrili k lahôdkam, ktorým labužníci odolávajú len s veľkými ťažkosťami. Táto kombinácia totiž pôsobí ako dokonalé afrodiziakum, dokáže ženám zahnať pochmúrnu náladu či depresie a v primeranom množstve priaznivo pôsobí na naše zdravie. Vedeli ste však, že jednotlivé druhy čokolády treba k fľaši vína správne doladiť? Zistite, ako spájať jednotlivé chute a docieliť pre seba i svojich najbližších skutočný pôžitok na jazyku.
Správny výber vína aj čokolády vám ponúkne intenzívnu a širokú paletu chutí a vôní, ktoré sa navzájom dopĺňajú a vyvažujú. Sýta horká čokoláda si dobre rozumie s plným elegantným červeným vínom. K čokoláde sa veľmi hodí napr. Merlot, Chardonnay, Cabernet, a potom ťažké vína ako Madeira, Sherry alebo portské. Mali by ste vedieť, že kým vysokopercentná čokoláda sa hodí k ťažším červeným vínam, tak biele víno si rozumie s ochutenými a inak aromatizovanými ľahšími čokoládami. Viete, že niektoré čokoládovne vyrábajú špeciálne čokolády, ktoré sa hodia k určitému druhu vína?
Táto kombinácia (čokolády a vína) je ideálnym preventívnym opatrením proti ochoreniu srdca a vzniku rakovinového ochorenia. Okrem toho, dve kocky horkej čokolády dokážu utíšiť chuť na sladké a dokáže vám poskytnúť dostatočné množstvo prospešného polyfenolu. V červenom víne potom nájdete aj resveratrol, ktorý dokáže pôsobiť na rôzne fázy bujnenia nádorových buniek a tiež zabraňuje aj starnutiu mozgu.
Pokračovanie na ďalšej strane...
© 2019 PROMAGAZIN