dezerty 0 Zobrazení

Albánsky krémeš

Vyskúšajte a ulahodíte celej rodine a známym.
od Igor 2018-09-17
 

Postup:
1) Žĺtky vyšľaháme s 200 g cukru, pridávame vodu a zvyšné prísady. Plech si vyložíme papierom na pečenie a naň dáme cesto. Pečieme na 200 stupňov približne 15 minút.

2) Cesto necháme vychladnúť.

3) Krém. Vo vode si rozmíháme pudingové prášky a cukor. Uvaríme si hustý puding.

4) Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a ten pridáme do ešte teplého pudingu.

5) Teraz na cesto natrieme krém a na 5 minút ešte vložíme späť do teplej rúry.

6) Zo smotany, cukru a stužovača si vyšľaháme záverečnú vrstvu.

7) Tú samozrejme navrstvíme až na vychladnutý koláč. Dezert ešte pre istotu uložíme na chladné miesto, alebo do chladničky.

8) Na ozdobu môžete pred podávaním použiť kakao.

loading...
Predchádzajúci článok Čokoláda a víno: Ideálne afrodiziakum a gurmánska pochúťka
Nasledujúci článok Polícia hľadá tohoto muža, ohľadom vraždy Jána Kuciaka