zdravie 3,891 Zobrazení

Štúdia zistila, že pivo obsahuje 2 látky, ktoré pomáhajú predchádzať rakovine

Prelom! Pivo môže zabrániť rakovine
od Pavol 2018-10-15
 

Pitie piva, zodpovedne a s mierou, má viacero zdravotných výhod. Nedávno bola zistená ďalšia výhoda.

Vedci z University of Erlangen-Norimberg (Bavorsko, Nemecko) zistili, že pivo obsahuje dve látky, ktoré majú pozitívny účinok na ľudské telo.

Dôkladný výskum zistil, že obe látky sú xanthohumol a izoalfa-kyselina, prvky získané z chmeľu, a sú hlavnou zložkou tohto nápoja.
Vedci z Ústavu biochémie v štúdii zistili, že xanthohumol zabíja rakovinové bunky v pečeni a zabraňuje prírastku hmotnosti. Iso-alfa-kyseliny inhibujú poškodenie pečene a pozitívne ovplyvňujú metabolizmus tuku a cukru.

Navyše, xanthohumol inhibuje mastné pečeňové ochorenie spôsobené nadváhou a podvýživou a zabraňuje tvorbe jaziev v tomto orgáne.
Tak spoločne (xanthohumol a izo-alfa-kyseliny) inhibujú zápalové procesy ešte efektívnejšie. Aj veľmi nízka koncentrácia týchto látok významne znižuje tvorbu zápalových faktorov v pečeni a rakovinových bunkách.

Učenci plánujú preskúmať, či kombinácia týchto dvoch látok dokáže účinnejšie bojovať proti cukrovke alebo rakovine.

zdroj: https://www.nuevamujer.com/wellness/2018/10/14/investigadores-descubrieron-2-sustancias-la-cerveza-ayudan-prevenir-cancer.html

loading...
Predchádzajúci článok Gesto, ktoré inšpiruje! Chlap hraje noty Beethovena na klavíri slonom mučeným v Thajsku
Nasledujúci článok Meghan a Harry čakajú prvé bábätko!