polievky 3,111 Zobrazení

Vynikajúca borščová polievka

S množstvom vitamínov a skvelou chuťou
od Pavol 2018-10-27
 

Postup:

  1. Všetky druhy mäsa, prípadne údené kosti poumývame a dáme do veľkého hrnca. Zalejeme studenou vodou a varíme na miernom ohni asi 2 hodiny. Mäso povyberáme (bravčové o niečo skôr ako hovädzie), nakrájame na menšie kocky a vrátime naspäť do vývaru.
  2. Medzitým si očistíme koreňovú zeleninu, kapustu, cibuľu a cesnak a pokrájame všetko nadrobno. Cviklu si môžeme predvariť v šupke, aby nestratila krásnu fialovo-ružovú farbu. Na cibuli a masti si krátko podusíme koreňovú zeleninu a zalejeme ju troškou vývaru z mäsa.
  3. Keď je zelenina polomäkká, pridáme ju do horúceho vývaru s mäsom. Pridáme aj nakrájanú kapustu, zemiaky nakrájané na kocky a bobkové listy, korenie a soľ.
  4. Na masti si podusíme na kocky nakrájanú prevarenú cviklu a pridávame postupne paradajkový pretlak a dochucujeme octom, prípadne aj cukrom. K cvikle pridáme buď nakrájaný alebo prelisovaný cesnak.
  5. Celú zmes primiešame k vývaru.
  6. Dochutíme, ak je potrebné. Podávame s kyslou pochúťkovou smotanou, pretože tá je k boršču ideálna. Pri boršči je potrebné dodržiavať jednotlivú postupnosť krokov. Suroviny je dôležité dusiť oddelene, aby sa nám chute neskôr dobre prepojili. Verím, že boršč milujete rovnako ako my, a že si na tomto recepte pochutíte.

Prajeme dobrú chuť!

loading...
Tags boršč
Predchádzajúci článok Smola a Hrušky vo svojej pesničke opisuje, aké by to bolo keby voľby boli každý deň
Nasledujúci článok Chýbajú vám príbuzní? Prezradíme vám ako to rieši Natalia Oreiro, aby jej nechýbal jej syn počas ciest do zahraničia