
Koho by ste pustili sadnúť?
- od Pavol
- pred 1267 dňami
Vývar z kostí predstavuje jeden z najobľúbenejších trendov v oblasti zdravej výživy a domácej medicíny. Ľudia ho jedia kvôli chudnutiu, zlepšenie zdravia kože a tiež ako kĺbovú výživu alebo liek proti chrípke a nachladnutiu.
Vývar z kostí vzniká, ako názov napovedá, pomalým varením kuracích alebo hovädzích kostí a spojivových tkanív. Obsahuje množstvo dôležitých vitamínov a minerálov, ktorých nedostatkom ľudia stravujúci sa nespravným spôsobom stravovania často trpia.
Vývar z kostí je bohatým zdrojom živín, ktoré majú skvelý prínos pre ľudské zdravie. Obsahuje bielkovinu kolagén, aminokyseliny (najmä glycín), radu dôležitých minerálov a tiež glukosamín a chondroitín, ktoré zlepšujú výživu kĺbov a pomáhajú pri liečbe artrózy, zápalových ochorení kĺbov i bolesti.
Protizápalové účinky: Vďaka obsahu glycínu môže mať vývar z kostí určité protizápalové a antioxidačné účinky.
Chudnutie: Čistý vývar z kostí obsahuje veľmi málo kalórií, ale napriek tomu vás dokáže dobre zasýtiť. Pravdepodobným dôvodom je obsah bielkovinovej želatíny (vznikajúce varením kolagénu), ktorá vyvoláva pocit sýtosti.
Zdravé kĺby: Vývar z kostí obsahuje glukosamín a chondroitín, ktoré preukázateľne zlepšujú zdravie kĺbov a zmierňujú prejavy artrózy.
Zdravé kosti: Vývar z kostí obsahuje rad prvkov a živín, ktoré sú dôležité pre zdravie kostí, vrátane vápnika, horčíka a fosforu.
Spánok a funkcie mozgu: Užívanie aminokyseliny glycínu pred spaním preukázateľne zlepšuje spánok a fungovanie mozgu.
Pokračovanie na ďalšej strane...
© 2019 PROMAGAZIN